Eşti frumoasă. Dar nu ai sex appeal.

Mergi pe Calea Victoriei şi te opreşti în dreptul unei vitrine. Haine renumite, de firmă. Vezi un costum . Îţi trebuie pentru un eveniment la care eşti invitat. Îl priveşti. Pare frumos, croială bine conturată, material bun. Dar are ceva care nu-ţi place, ceva care nu te face să închizi ochii şi să-ţi închipui cum s-ar aşeza pe tine. Strâmbi din nas, încerci să-ţi dai seama ce anume nu-ţi place la el, renunţi şi pleci mai departe. Ajungi pe Lipscani, treci încet pe lângă un magazin obscur şi vezi în vitrină un costum care îţi zâmbeşte. Şi te cheamă. E al tău. Intri, îl probezi, îl iei şi pleci zâmbitor.
Asta se întâmplă şi cu sexualitatea pe care o transmite o femeie. Frumuseţea nu este o condiţie sine qua non pentru sex-appeal. Am întâlnit femei frumoase a căror sexualitate era sublimă dar lipsea cu desăvârşire. O frumuseţe rece, fadă, neinspiranta, fără bule. O frumuseţe care nu m-a făcut să-mi doresc să-i explorez dedesubturile. Am întâlnit însă, femei mai puţin frumoase care debordau de sexualitate. Care m-au făcut să mă întreb cum naiba mă poate atrage sexual o astfel de femeie, într-o asemenea măsură. Privire, gesturi, atitudine, zâmbete, toate amestecate, mă făceau s-o vreau. S-o gust, s-o am, s-o posed. Cu sex appeal-ul te naşti. Iar atunci când afli că îl ai, începi să-l cultivi, să-l educi, să-l etalezi. Pot spune că de-a lungul timpului am fost un norocos şi am cunoscut femei la care frumuseţea se îmbină armonios cu sexualitatea.

Aşa că tu, femeie frumoasă, nu-ţi pune întrebări existenţiale şi nu face pe inabordabila învăluită în mister, dacă un bărbat nu e impresionat de frumuseţea pe care tu o vezi dimineaţa în oglindă. Faptul că nici măcar nu încerc să flirtez cu tine, nu te face mai puţin puţin frumoasă. Şi nici nu e vreo tehnică de-a mea de a te cuceri prin ignorare. Sunt un tip suficient de direct ca să prefer refuzul în locul incertitudinii. Tu nu mă atragi şi atât. N-ai ceva-ul acela pe care-l caut.
Între o femeie frumoasă îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară şi mirosind a esenţă de trandafiri, dar a cărei prezenţă, sexual vorbind, nu-mi produce nicio vibraţie, şi o femeie a cărei frumuseţe o pot trece cu vederea, îmbrăcată cu o cămaşă albă bărbătească şi mirosind a shower gel obişnuit, dar cu o sexualitate care-mi produce erecţie şi dacă face nişte clătite, o voi alege întotdeauna pe cea de-a doua.

2 Replies to “Eşti frumoasă. Dar nu ai sex appeal.”

  1. Asta a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am citit vreodata, foarte direct dar si foarte sensibil totodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.