Fragmente din carte

 

Bărbații sunt poligami… dar pot să iubească.

După valorile mele, nu sunt un infidel. După valorile celorlalți… sunt.
În primul rând să lămurim un lucru. Fidelitatea nu are legătură cu sexul.[…]
Fidelitatea? Ce naiba e asta? DEX-ul o definește ca „statornicie în convingeri, în sentimente, în atitudine, devotament, credință”.
Eu spun că e o cutumă, doar un cuvânt care să acopere într-un mod frumos o altă definiție a dreptului de proprietate. Nu poți cere, nu poți impune, nu poți obliga pe cineva să-ți fie fidel, doar pentru că tu crezi că îți aparține, că e al tău. De ce nu există fidelitate la animale? Doar pentru că nu au creier? Pentru că nu au emoții? Nu! Pentru că sunt libere, pentru că trăiesc liber, fără constrângeri, fără reguli impuse.
Noi suntem oameni, gândim, discernem, facem alegeri. Dar câte dintre alegerile pe care le facem sunt ale noastre?
De câte ori nu facem ceea ce simțim doar pentru că trebuie să respectăm regulile, obiceiurile, pentru că nu e moral, etic, bine? Ne amăgim că suntem liberi, că ne lăsăm spiritul să zburde, dar, practic, ne învârtim într-o cutie cu margini bine delimitate și facem doar ceea ce societatea ne permite să facem. Pentru a evita haosul, așa ni se spune.[…]

 

 

Diferența dintre viață și moarte. 1440 de minute.

1999. Se apropia Crăciunul.
Soarele îmi bucura privirea și încălzea zăpada proaspăt așezată. Îmi era bine. Avusesem un an bun. Căsătorit de puțin timp, reușisem să cumpărăm apartamentul în care locuisem cu chirie aproape doi ani, eram prins între două relații, avusesem aventuri reușite. O după-amiază liniștită, în care așteptam sărbătorile deschis, zâmbitor și fără griji. Nimic nu prevestea ce avea să se întâmple atunci când a sunat soneria.
Am crezut că sunt colindători, dar… nu. Era ea… o ea cu care avusesem o relație în urmă cu vreun an. O roșcată enervant de senzuală, alături de care am trăit o poveste tulburător de pasională. Ne vedeam de două, trei ori pe săptămână. La hotel, la birou, la mine. Ne smulgeam hainele. Chimie pură, nediluată, sex nebun, atracție animalică. Am făcut cu ea cam tot ceea ce vă puteți închipui că poate face un bărbat cu o femeie.
Experimentam tot, încercam tot, descopeream senzații, testam fantezii, dezvirginam fetișuri. O relație sexuală de-a dreptul explozivă. Până când a vrut mai mult. A vrut emoție, începuse să simtă. Atunci am pus punct. Într-un mod urât, brutal, brusc. M-a urât pentru asta.
Stăteam în cadrul ușii, privind-o. Nu era singură, era cu un bărbat. Pe care l-a prezentat ca fiind soțul ei. Habar n-aveam că se măritase. Eram mut. Soția mea striga din living întrebându-mă cine e la ușă și de ce nu-i poftesc înăuntru.[…]


Comanda acum cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.