Gurul sexului m-a făcut celebru.

Jurnalul unui Infidel

În această dimineaţă, o domniţă revoltată îmi postase un comentariu la o poză. Comentariu care era însoţit de un link al unui domn, Radu F. Constantinescu şi în care mă acuza că m-am inspirat din postarea domnului respectiv. Am spus-o de multe ori, am rugat diversele doamne care au mai postat link-uri, să nu mai pună aşa ceva pe pagina mea. Nu fac reclamă nimănui, nu scriu despre apă minerală, creme de faţă, bigudiuri sau zarzavaturi de seră. Nu promovez alte pagini, nu fac recomandări. Consider că fiecare prieten al Jurnalului este suficient de inteligent ca să facă singur alegeri şi nu trebuie să aştepte şi să urmeze recomandările cuiva. Genul acesta de postări le şterg, iar pe utilizatorii respectivi îi blochez. Am primit propuneri în care mi se ofereau chiar şi câţiva leuţi, doar pentru a scrie frumos despre nişte produse. Această pagină va rămâne curată, aşa cum am gândit-o de la început. Cu gândurile, poveştile, experienţele mele.
Să revin la postarea respectivă. N-am dat foarte multă importanţă, am şters postarea, am blocat-o pe doamna şi mi-am văzut de treabă. Acum vreo două ore m-a sunat o prietenă. Contrariată şi amuzată în acelaşi timp. “A scris Radu F. despre tine. Îţi trimit un link.” Prima mea întrebare a fost “cine e Radu F.?“ Am aflat acum. Un tip care a scris o carte, care are o pagină de FB, un blog, ceva de genul. Nu mă consider nici mai deştept, nici mai prost că n-am auzit de el până acum. Aşa cum nici el n-a auzit de mine, iar asta nu ne-a împiedicat pe nici unul să ne continuăm vieţile.

Am accesat link ul trimis de prietena mea, am citit ceea ce a scris despre mine şi am simţit nevoia să-i mulţumesc public. M-a numit “impostor obosit”, acuzându-mă că am preluat o idee, dintr-un text pe care i l-a trimis o duduie din lista lui de prieteni, sfătuind-o pe respectiva să-mi citească şi cartea, poate mai descoperă idei furate. Probabil tot din textele pe care i le trimit diverse, aşteptându-i înfrigurate verdictul. Bun de tipar sau nu. Poate că pare greu de crezut pentru el sau ele, dar sunt un tip care gândeşte singur, scrie singur, povesteşte singur, se îmbracă singur. Uneori mănânc împreună cu cineva, nu mai fac sex singur de foarte multă vreme şi de cele mai multe ori îmi decid singur acţiunile viitoare.

Faptul că o idee de-a unuia, se regăseşte într-o poză de-a mea, nu mă face impostor. Dacă lucrul pe care îl gândesc, îl simt şi îl spun, nu-l găsesc pe google, dar l-a scris cineva vreodată, nu mă transformă în impostor. Este vorba despre viaţă, sentimente, trăiri. Care de cele mai multe ori sunt comune. Şi fiecare dintre noi trece prin ele sau le gândeşte la un moment dat. Nu îmi asum citate sau postări ale altuia. Este o lume mare, plină de oameni care gândesc şi simt. Unii spun, alţii nu. Eu fac parte din prima categorie.
Nu-l cunosc, nu l-am citit, nu-l judec pe Radu F.. Ceea ce vreau să priceapă el şi toţi Constantineștii care scriu sau vor scrie despre mine, este că nimeni nu deţine nici adevărul absolut, nici matriţa scrieriilor despre sex, sexualitate, relaţii sau emoţii. Iar aroganţa infantilă cu care le spune citititorilor săi că îi va şterge din listă pe cei care au dat like paginii Jurnalul unui Infidel, mi-a adus aminte de copilărie. Atunci când, dacă mă supăram pe cineva, niciunul dintre prietenii mei nu avea voie să mai vorbească cu acel cineva.

Raducule F., pari un tip destul de supărăcios, aşa că voi încerca să te menajez şi să nu-ţi spun public ceea ce mi-aş dori să spun. Dă-le voie prietenilor tăi să mă citească şi să tragă singuri concluziile. Pentru că, chiar dacă te va surprinde, o pot face și singuri.

Iar pentru cei din lista acestui imens scriitor, acestui guru al sexului şi relaţiilor, pentru cei pe care i-a şters dacă au dat like paginii mele, să nu fiţi trişti. Vă aştept cu drag aici. Aici unde se vorbeşte despre viaţă, despre poveşti trăite şi nu despre texte trimise de vreo duduie cu veleităţi scriitoriceşti. Dacă Radu F. a scris despre mine, dacă un novice ca mine, cu o pagină de FB de câteva luni şi o carte lansată în urmă cu două săptămâni, a stârnit interesul acestei celebrităţi, nu poate decât să mă bucure. Iar frustrarea pe care o transmite şi răutatea care se simte din scrierea lui, mă fac să cred că sunt pe un drum bun.

Cu drag,
Jurnalul unui Infidel (text nepreluat)

3 Replies to “Gurul sexului m-a făcut celebru.”

  1. – Draga Infidelule, persoana mea publica preferata – consider si imi sustin ideea ca aici e vorba despre un loc pe care tu il ocupi si multi l-ar vrea. Esti citit, esti talentat, esti un scriitor cu idei bune si oh, un scriitor foarte ravnit de femei. Cum ai spus mai sus, e o chestie copilareasca toata treaba cu “cine da like Infidelului e sters de pe pagina mea”. Sunt surprinsa ca inca n-am fost stearsa, dat fiind nu numai ca te apreciez, dar te si respect si sunt in totalitate de acord cu tine. Consider ca suntem fiinte umane, cu gusturi mai mult sau mai putin bune, cu pareri diferite, si mai cred si ca nu trebuie sa existe limite pentru ceea ce ne place. (Ma refer aici la citit). Sunt absolut sigura ca nu trebuie sa ne limitam la un scriitor, doi, sapte, cand suntem liberi sa “experimentam” toate povestile care ne capteaza atentia. Chestia cu limitatul pe care a impus-o acest Radu Constantinescu nu are relevanta. Din punctul meu de vedere, asta e frustrare. Mare pacat, mare greseala, pentru ca obisnuiam sa-l citesc si, ca orice om, sa-mi fac o parere despre el, ca om, ca ceea ce este, ca ceea ce are in cap. Idei bune, intr-adevar, dar impuneri prost gandite, deloc demne pentru un scriitor. (Laura Lau)

  2. Exista loc sub soare, pentru toti! Asa si cu dl R.F.C. …are si el un loc. Pacat ca-si foloseste energia in a-si improsca cu noroi semenii. Pentru mine, este un “ilustru” necunoscut. Si asa va ramane. Mai multa consideratie decat acest “mic” comentariu nu merita persoana.
    Raman, in continuare, fidela postarilor tale. Nu ma obliga nimeni s-o fac. Asa am ales. Exista persoane care starnesc simpatii. Pentru mine, esti una dintre ele. Pentru franchete si pentru curaj. Ramai asa. Si scrie!!! 🙂 G.

  3. Personal,va citesc pe amandoi, sunteti din sfere oarecum diferite,daca ar fi sa gasesc un punct comun, ar fi stilul direct…..poate ar mai fi cate ceva ,dar nu e cazul…citesc ce mi se pare interesant ,cu abordari inedite ….altceva-uri…daca trebuie sa fiu exclusa din vreo lista pt gustul literar ,nu ma intereseaza….daca iti apreciez stilul, te citesc fara sa vrei….pt ca iti apreciez creierul ,nu ma intereseaza batalii de orgolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.