Jurnalul unui infidel. Cand iubirea se amesteca in multime.

crowd

In aceasta dimineata, m-am intalnit cu o femeie. O femeie cu care, acum ceva vreme, am trait o poveste de iubire. O poveste care s-a terminat in momentul in care minciuna a inlocuit total adevarul. M-a durut. Am fost trist, am plans, mi-am pus zeci de intrebari. Si nu pentru ca se terminase povestea cu ea, ci pentru ca nu a inteles cat de rar si pretios era ceea ce ii oferisem. Iubirea este ceva mult mai pretios decat diamantele din Africa. Pentru ca acest ceva este infinit mai greu de gasit. Iubirea nu se poate cuantifica, este ceva empiric, ceva care se bazeza exclusiv pe experiente, simturi, emotii si trairi. Daca cel caruia ii oferi ceea ce ai tu mai de pret, iti vinde acel ceva pe o masuta din bazar, fara sa-i priceapa valoarea, practic iti vinde sufletul, atunci nu ai de ce sa mai ramai langa el. Cauta-ti pe cineva care intelege valoarea si profunzimile iubirii. Eu asta am facut.

O priveam pe respectiva domnisoara si ma intrebam de ce nu simt nimic. De ce nu ma tulbura emotia revederii, de ce nu ma tulbura felul in care ma privea, de ce nu ma tulbura incercarea ei de a aduce trecutul in prezent? Pentru ca ea astazi, nu mai era nici cea mai frumoasa, nici cea mai desteapta, nici femeia pentru care la un moment dat as fi facut totul. Era doar o femeie care se amestecase in multime. O femeie de al carei prezent nu-mi mai pasa, o femeie a carei prezenta nu-mi mai trezea nimic. A ramas amintirea momentelor pe care le-am trait impreuna, a povestii care s-a consumat. O priveam si ma gandeam la ceea ce traiesc acum alaturi de altcineva. Iar diferentele ma faceau sa ma bucur. Pentru curajul de a lua decizii, pentru puterea de a face alegeri. Prioritatile in viata mea s-au schimbat. Persoanele importante pentru mine s-au schimbat.

De cate ori, atunci cand ati trait o poveste de iubire, nu ati avut sentimentul ca viata voastra, daca povestea s-ar termina, ar deveni un calvar, o mare de tristete? Ca cel pe care il iubiti in acel moment, n-ar putea fi inlocuit de nimeni, niciodata? Viata voastra continua si dupa finalul unei povesti de iubire. Mai ales a uneia acoperita de minciuna. Oamenii pe care ii veti intalni ulterior, pe care ii veti iubi ulterior, vor fi mai buni si mai frumosi decat cei care au devenit trecut. Eu intotdeauna am crezut asta si intotdeauna mi s-a intamplat asta. Nu intrati in depresii, nu va irositi viata pentru cineva care a fost. Lasati-va fostele iubiri sa se amestece in multime, acolo unde le e locul si dati voie prezentului sa va decida viitorul.

“Suntem produsul propriului trecut, nu prizonierii lui.” din Bhagavad Gita

7 Replies to “Jurnalul unui infidel. Cand iubirea se amesteca in multime.”

 1. I totally agree. În momentele acelea, ai impresia că totul se dărâmă, că viața ta nu mai are rost fără persoana respectivă și cum mai greșim crezând asta……. Când treci peste, nu-ți vine să crezi câte alte iubiri frumoase îți rezervă viața asta 🙂
  P.S. Been there, done that 😉

   1. Eu mi-am impus să am mereu ocupație, să fac mereu ceva, pentru a nu avea timp să mă gândesc la ceea ce mi se întâmplă. Inevitabil, seara, când puneam capul pe pernă, mintea mea era acolo și îmi puneam întrebări și găseam răspunsuri. Dar asta era o foarte mică parte din cele 24 de ore. Și așa, cu mintea ocupată de alte lucruri și cu mult optimism, am reușit, pentru că am vrut și pentru că nu m-am lăsat. Se poate, crede-mă 😉

 2. Un articol foarte actual pentru mine…..aveam nevoie sa regasesc undeva raspunsul la o intrebare ce ma chinuia de ceva timp…merci din suflet pentru ceia ce scrii )

 3. Oooof! Am facut-o si pe asta….. si cine stie … poate o voi mai face….
  Sa te rupi de “el/ea” dupa ce ti-ai creat vise, iluzii, speante, impliniri, dezamagiri, e greu, e dureros, e de-a dreptul o tortura atat fizica cat si psihica, dar cumva , mai devreme sau mai tarziu reusesti sa “treci mai departe” si sa lasi in urma totul, ramanand doar cu sechele, caci intotdeauna vei avea un termen de comparatie intre “actualul/actuala” si “fostul/fosta”.
  Toata “trecerea” asta dintre “trecut” si “prezent” … este doar una din “treptele vietii” (cum le spun eu).

 4. ..Datorita deciziei de a intoarce pagina, am cunoscut omul caruia in momentul de fata ii datorez cele mai frumoase clipe din viata mea, sunt intru totul de acord cu tine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.